Turizm ve Gastronomi Bilimleri Araştırmaları Etkinliği Mengen Aşçılık ve Gastronomi Kampüsünde Düzenlendi

30 Ekim 2024 Çarşamba

Bu yıl ilki düzenlenen Turizm ve Gastronomi Bilimleri Araştırmaları Etkinliği, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İki gün süren etkinliğin ilk günü, üç ayrı oturum ile tamamlandı.
İlk oturum, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kurnaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Bu oturumda, TÜRSAB Gastronomi İhtisas Başkan Yardımcısı Şebnem Urgancıoğlu, Nalia Karadeniz Mutfakları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tarakçı ve Öğr. Gör./Şef ve Tohum Ambarı Yürütücüsü Berker Çiftçi “Kırsalda Girişimcilik” konusunu ele aldılar.
İkinci oturum, Doç. Dr. Osman Çavuş’un moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Oturumda, Sinop Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasibe Yazıt, Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlkay Yılmaz, TAŞFED Aşçılık Milli Takım Kaptanı Volkan Aslan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmenlik yapan ve aynı zamanda şef olan Emrah Zeyyat Karbancıoğlu, “Gastronomide Güncel Yaklaşımlar” başlığı altında konuşmalar gerçekleştirdiler.
Son oturum ise Karabük Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Bostan, İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Doğan, İstanbul Topkapı Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyesi Dr. Murat Ay ve İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hayrettin Mutlu “Gastronomide Bilim ve Mühendislikler” konusunu ele aldılar.
Etkinliğin ikinci günü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Show Mutfağında Tolgahan Tabak, Volkan Aslan ve Emrah Zeyyat Karbancıoğlu tarafından düzenlenen workshop ile başladı. Workshop’un ardından, Karabük Üniversitesi Rekreasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Türker’in sunumu ile devam eden etkinlik, ilk gün panelistlerinin akademik sunumları ile sürdü. Doç. Dr. Alper Kurnaz’ın kapanış konuşması ve hediye takdimi ile etkinlik sona erdi.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Mengen Meslek Yüksekokulu ve Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlik, gastronomi alanında önemli bir buluşma noktası olarak büyük ilgi gördü.