Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, "Gastronominin Geleceği ve Mutfakta Yaratıcılık" başlıklı bir konferansa ev sahipliği yaptı.
16 Nisan 2024 Salı
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, "Gastronominin Geleceği ve Mutfakta Yaratıcılık" başlıklı bir konferansa ev sahipliği yaptı. Konferans, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kurnaz'ın moderatörlüğünde, Gastronometro Yönetici Eğitmen Şefi Murat İlke Özipek ile gerçekleşti. Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Mengen Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin de yer aldığı konferans, modern tarım uygulamaları, gelişen gıda teknolojileri, sürdürülebilirlik ve şeflerin yaratıcılığı üzerine yoğunlaştı. Konferans, soru-cevap kısmından sonra son buldu. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Topluluğu adına Şef Murat İlke Özipek'in temsilen, Tema Vakfı'na bağışlanan 3 adet fidan sertifikası, bölüm başkanı Doç. Dr. Alper Kurnaz tarafından takdim edildi. Etkinlik, gastronomi alanında ilerlemeyi hedefleyenler için önemli bir platform sağladı. Ayrıca Mayıs ayı içinde atıksız mutfak konulu mutfak atölyesinin de yapılacağı bir etkinlik için Murat İlke Özipek şeften söz alındı.